Zeer bijzondere kaas/An amazing cheese!

Belper Knolle’ is een Zwitserse kaasje afkomstig uit het dorpje Belp (ligt vlakbij Bern). De bedenker ervan is de heer Glauser. Hij maakte dit exquise, harde kaasje, gemaakt van rauwemelkse koemelk, voor het eerst in 1993. Het lijkt het meest op een soort van truffel. Het is gerold in een mengsel van fijngemalen zout uit het Himalaya gebergte, lokale knoflook en ‘Oberlander’ peper.
Glauser is de derde generatie uit een kaasmakergeslacht. De Belper Knolle is speciaal zo gemaakt om het te kunnen malen of te kunnen raspen.
In de culinaire wereld is het erg gewild.

The ‘Belper Knolle’ is a small Swiss cheese coming from the village of Belp, nearby the town of Bern. The inventor of the cheese is Herr Glauser. He made this small and exquisite hard cheese, made from raw-cow-milk, for the first time in 1993.
It looks like a sort of truffle. The cheese is rolled in a mix of crushed Himalaya salt, local garlic and ‘Oberlander’ pepper.
Glauser is the third generation of a cheese-making family.  The ‘Belper Knolle’ is especially made for grinding and grating.
It’s very popular with gourmets.

Belper Knolle is an amazig cheese.
Belper Knolle is no Truffle but a real cheese.
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *