Château Smith Haut Lafitte
In the Bordeaux region are some of the most prestigious wineries in the world. The best wines of the Medoc (Margaux, Pauillac, Saint -Estèphe and Saint Julien-Beychevelle) and the Sauternes (sweet wines) where classified in 1855 from Premier Cru to Cinquième Cru. In this classification they forgot to mention the wines of the wine-area Graves. …
BORDEAUX
Is a city with some very nice areas. One of the places to be in Bordeaux is the ‘Cité du Vin’ (The Wine City). This relatively new wine institution opened its doors in spring 2016. In this building you can find an incredible wine-shop (with wines from all over the world), a wine-boutique, a …
Fondant au Chocolat Corsé de Thierry Mulhaupt
INGRÉDIENTS : 1 tablette de chocolat NESTLÉ DESSERT Noir Corsé,100 g de sucre en poudre, 100 g de beurre + une noisette pour le moule, 50 g de farine, 4 œufs Préchauffez votre four Th 7. (200°C). Faites fondre le chocolat avec le beurre au bain-marie Mélangez les œufs, la farine et le sucre. Ajoutez le chocolat et le …
Zeer bijzondere kaas/An amazing cheese!
‘Belper Knolle’ is een Zwitserse kaasje afkomstig uit het dorpje Belp (ligt vlakbij Bern). De bedenker ervan is de heer Glauser. Hij maakte dit exquise, harde kaasje, gemaakt van rauwemelkse koemelk, voor het eerst in 1993. Het lijkt het meest op een soort van truffel. Het is gerold in een mengsel van fijngemalen zout uit …
Swiss quality
If you are in Zürich (Switzerland) there are several places I would recommend but there are two musts. I don’t like to push people to see this or that but if you didn’t see the Uetliberg nearby Zürich and you haven’t been to Sprüngli on the Paradeplatz you have missed a lot. You must take …
Aangename verrassing!
Soms kom je koks tegen die uitzonderlijk kunnen koken en ook nog innemende personen zijn. Peter Lute is zo’n kok. Ondanks dat hij een nationale bekendheid is geworden door mee te werken aan de tv-programma’s ‘Masterchef’ en ‘Masterchef junior’ is hij zichzelf gebleven. Volgens hem horen koks ook met hun beide benen op de grond …
Ceci n’est pas un verre!
De déguster du vin avec du chocolat n’est plus une combinaison spéciale. De déguster du vin dans un verre de chocolat cela provoque quelque chose de très bizar et peut-être aussi décadent. Aujourd’hui j’ai eu le plaisir de le faire. J’ai reçu par la poste un vin de Cahors (cépage) Malbec du ‘Château Quattre’ 2009 …