‘RIJKS ON TOUR’

'RIJKS ON TOUR'
Chef-kok Joris Bijdendijk.

Restaurant RIJKS, het sterrenrestaurant van het Rijksmuseum, bestaat sinds 2014. Het staat onder de bezielende leiding van chef-kok Joris Bijdenijk. Sinds 2016 lukte het hem om met zijn equipe voor het restaurant 1 Michelinster te krijgen. In 2019 steeg RIJKS, in de andere toonaangevende restaurantgids Gault & Millau, van 16,5 naar 17 punten. Daarbij moet je bedenken dat 20 punten het maximum is. RIJKS behoort ook tot de 50 toonaangevende restaurants ter wereld. De kookkunsten van Joris Bijdendijk zijn zeker zeer bijzonder.
Sinds de uitbraak van het gevreesde Coronavirus of COVID 19 is door de regering besloten dat alle restaurants in Nederland hun deuren moesten sluiten om verdere besmetting te voorkomen.
In maart is het RIJKS een chique afhaalrestaurant geworden. Sinds kort leveren ze ook, het zij in een beperkte straal, maaltijden uit.
En heel recent is het ‘RIJKS ON TOUR’ ontstaan. In een aantal steden en dorpen in Nederland kan er op een vaste plek een maaltijd worden opgehaald. Gisteren, 6 mei, was Amstelveen aan de beurt. In Amstelveen zijn er honderd maaltijden verkocht.
Zo volgen vandaag Haarlem en binnenkort Bussum, Utrecht en nog andere steden.
Het is een goede en inventieve manier om toch nog iets van deze rare en soms benarde tijd te maken. De maaltijd was prima maar je mist toch zeker de sfeer, de entourage, de goede bediening en de mooie gedekte tafel (bestek, servies en linnengoed).

https://www.rijksrestaurant.nl

2 gedachten over “‘RIJKS ON TOUR’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *